Zaagwerk en Emailleren   door Anne-Marie Huf

Op zaterdag 25 november 2021 vond de workshop “Zaagwerk en Emailleren” plaats in het Eemhuis in Amersfoort. Een mooie locatie en een ruim, licht en goed geoutilleerd lokaal met twee emailleerovens. De docente was Anne-Marie Huf.

Er waren 10 deelnemers, waaronder drie dames uit België.

De workshop was bedoeld voor zowel amateurs als professionals. Aanwezig  waren beeldend kunstenaars, goudsmeden en amateurs, zoals ikzelf.

Anne-Marie begon met het uitdelen van de materialen en uitleggen van het stappenplan. 

De koperen plaatjes waren al voorbereid, op maat gemaakt en bol geslagen; ook het emailleer en contra-emailleer stonden klaar. Kortom, aan de slag!

Figuur op een koperen plaatje tekenen en uitzagen en dan kan het proces van emailleren beginnen. Voor mij was het een eerste kennismaking met dit procedé, dus best wel spannend. Maar Anne-Marie stond iedereen met raad en daad terzijde, zodat we allemaal op eigen niveau bezig konden zijn. Inspirerend om zoveel creativiteit om je heen te zien.

We hebben de hele dag in een prettige sfeer hard gewerkt met als resultaat een fraai werkstuk. Aan het eind van de middag werden visitekaartjes uitgewisseld;  het was een boeiende en vooral leerzame workshop.