Workshop Schilderemaille.

Zaterdag 11 januari hebben we een geweldig leuke inspirerende workshop schilder-emaille gehad onder  leiding van Anne -Marie Huf en Maria Berreklouw. We hadden een gezellige enthousiaste groep emailleurs die elkaar stimuleerde in het werken. Deze workshop werd gegeven in de Scholen in de Kunst Eemhuis te Amersfoort.

We begonnen de workshop met het voorbereiden van het koperplaatje en met witte Thompson emaille gebrand. Daarna kregen we een uitgebreide introductie hoe we met de verschillende schilder-emaille konden gaan werken. Deze dag hebben we alleen met de Thompson emaille gewerkt. Aller eerst werd een tekening aangebracht op het witte geëmailleerde plaatje met behulp van een potlood. De tekening was naar eigen idee en invulling maar voorbeelden lagen klaar om gebruikt te worden. Het fijne emaille poeder werd op een witte tegel met een olie en paletmesje met elkaar gemengd. Met fijn penseel, houten tandenstoker en kleine naald  werd nu de tekening ingeschilderd. Dat was nog een ingespannen werkje  waarop het in het lokaal erg stil werd. Het leuke met schilderen was dat alle kleuren goed gemengd konden worden met elkaar.

Na de lunchpauze werden de werkstukjes in de oven onder begeleiding van Maria gebrand. Na deze eerste branding werd weer een nieuw schilderlaagje aangebracht en wederom in de oven gebrand. De tijd vloog voorbij en voor we alles in de gaten hadden konden we nog net de laatste details schilderen etc en branden. We hebben een leuke enerverende dag gehad met alle deelnemers die van heinde ver waren gekomen. Anne-Marie en Maria jullie hebben ons weer een fijne leerzame dag gegeven. Allemaal dank daarvoor.

(verslag door Wilna Snoek)