Over Mij

Hoi-Shan is opgeleid als illustrator bij de Academie Sint Joost in Breda. Ondanks haar jonge leeftijd heeft zij al een groot aantal interessante projecten uitgevoerd.

Ook is zij een echte wereldburger en heeft zij al veel van de wereld gezien. In Georgië maakte zij voor het eerst kennis met emaille en emailleren, en was  meteen gegrepen door die kunstvorm en hoe die wordt vormgegeven in Georgië. Zij heeft ook prachtige emailles gezien in onder meer China, Japan, en in de landen en streken in en rond de Himalaya. In die kunstwerken vindt zij haar inspiratiebronnen, evenals in de kunstwerken in de (oude) Perzische wereld. Maar vooral: in de mens in het algemeen. Zij werkt dan ook het liefst figuratief.

In haar woonplaats Tilburg heeft Hoi-Shan het geluk dat een van onze gerespecteerde oud-leden: Ruud de Caluwe, zijn grote kennis van het emailleren wekelijks aan haar overdraagt. Zij bekwaamt zich momenteel met name in de cloisonné techniek, en Ruud bestudeert en controleert haar werken zeer nauwkeurig, onder een vergrootglas.

Hoi-Shan legt zich ook toe op het zelf uitzagen van objecten/sieraden, en wil zich verder bekwamen in het edelsmeden, onder meer het leren hardsolderen. Daarnaast wil zij leren graveren, etsen en nog veel meer. Kortom: zij is een spons waar het gaat om het verwerven van technische kennis en vaardigheden rondom het emailleren.

Hoi-Shan hoopt via contacten met leden van de VNE haar kennis en vaardigheden verder uit te kunnen breiden en ook nieuwe ideeën op te doen.

Galerij