5 November: Workshop schilderemaille op miniatuur, inhoud van de workshop van 1 dag

De 5de november 2022 wordt geen gewone dag! Voor ieder die al emailleert en schilderen leuk vindt zal werken met schilderemaille een leuke en mooie toevoeging zijn.

Gezegd moet worden dat bijvoorbeeld een miniatuurportretje niet in 1 dag klaar is, en we hebben maar 1 dag voor deze workshop! Vandaar dat we op deze dag gaan oefenen met allerlei soorten materiaal en mogelijkheden. Het is heel precies werk op de mm en het werkstuk gaat ca 5 tot 8 keer de oven in.

Om goed te kunnen beginnen met schilderemaille is het belangrijk om te weten welke soorten, materialen en handigheidjes er zijn, waardoor je voorbereid aan het werk kunt gaan.

Ondermeer:

  • Vuurplaat (firebord) voorbewerken, is heel fijn om je werk op te leggen in de oven. Geen last meer van de indrukken en vervorming die een treefje achterlaat.
  • Ondergrond op deze dag is koper en hoe deze klaar te maken om op te werken. Leren welke soort emaille de beste ondergrond voor schilderemaille geeft.
  • Tekening overbrengen, zelf tekenen, er zijn nog wel 3 manieren, o.a. ook decals geschikt voor hoge hitte.
  • Soorten schilderemaille/pigmenten, medium, soorten oliën of water. Er is van alles wat aanwezig om mee te oefenen.

Neem een loep mee en als je die hebt wat zeer fijne kwastjes. Verder hoef je zelf niets mee te nemen. Je werkt vandaag op door mij voorbewerkte en geëmailleerde koperstukken (emailleren kun je al, daar hoeven we dan geen tijd aan te besteden). Dat voorbewerkte koper, gebruik van alle pigmenten, schilderemaille en materialen kost 7,50 euro, aan mij te voldoen bij aanvang van de workshop.

In ieder geval ben je na deze dag goed voorbereid om zelf met een werkstuk te beginnen -of als je dat al doet- heb je meer dan voldoende aanvullende tips gekregen om verder te gaan.

Zie jullie graag, tot dan

Elly Stembert

Het Eemhuis(lokaal 4) – Adres:  Eemplein 71-75, Postcode: 3812 EA Plaats:  Amersfoort (van 09:30 tot 16:00h)

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.