Workshop Plique-a-jour

De workshop is op zaterdag 21 mei 2022

Docent: Anne-Marie Huf

Tijdens deze workshop wordt een zilveren sieraad met open vakjes geëmailleerd zonder mika als achtergrond en zonder lijm waardoor een bijzondere heldere kwaliteit ontstaat.

Het is de bedoeling dat je naar deze workshop een eigen zilveren sieraad meeneemt die je gaat emailleren. Gebruik hiervoor het eerste gehalte zilver 925 en een plaatdikte van 1mm tot 1,3mm. Gebruik liever geen zelf gegoten zilverplaat .
Maak een eigen ontwerp met maximaal 8 vakjes/openingen van maximaal 4mm grootte. Wil je een sieraad maken met een soldering? Hou er dan rekening mee dat de emailleeroven een temperatuur heeft van 800 graden en solderingen dus kunnen loslaten. Zilversoldeer nummer 7 van de firma Drijfhout met een soldeertemperatuur van 800 graden wordt hier voor gebruikt maar het blijft een risico.

Tijdens de workshop wordt alleen geëmailleerd. Er kan niet gezaagd of gevijld worden. Het sieraad moet thuis gemaakt worden. Neem je geen eigen sieraad mee en wil je toch graag de workshop volgen dan kun je een zilveren hanger die beschikbaar is van de VNE aanschaffen voor €12,50 Contant betalen tijdens de workshop.

Omdat iedereen een ander sieraad heeft is de aanpak van deze techniek voor iedereen anders wat betreft de brandtijden. En daarom is dit een experimentele workshop.

Deze workshop is voor degenen die al eerder geëmailleerd hebben maar verdere ervaring is niet nodig.

Het Eemhuis(lokaal 4) – Adres:  Eemplein 71-75, Postcode: 3812 EA Plaats:  Amersfoort (van 09:30 tot 16:00h)

Reserveringen

Soort ticket Prijs Plaatsen
Leden VNE €25,00
Niet Leden €70,00