Zaterdag 10 oktober was de eerste workshop sinds de corona tijd. Onder leiding van Annemarie Timmer gingen we emailleren met een ringeloor.

Alles was keurig geregeld naar corona normen. Bij binnenkomst droeg iedereen een mondmasker. En in het lokaal zelf werd dit gedaan als men van zijn werkplek naar de ovens ging.

Annemarie liet ons zien wat een ringeloor is. Het is een kleine ballonpomp waar verschillende maten holle naaldjes op gezet kunnen worden. Ook had zij verschillende vormen koper en staal bij zich en veel verschillende voorbeelden.

Om te emailleren wordt vloeibare industrie emaille gebruikt. Je knijpt de ringeloor wat in en doopt de opening in de vloeibare emaille.  Door langzaam los te laten wordt de ringeloor gevuld en is klaar voor gebruik.

Voordat je met een andere kleur gaat werken is het belangrijk de ringeloor goed schoon te maken.

Na de duidelijke uitleg gingen we aan de gang,

Door met verschillende kleuren en groottes van stippen te werken krijg je leuke effecten. Ook kan je de stippen groot en klein maken of met streepjes werken. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden en toepassingen, van sieraden tot gebruiksvoorwerpen zoals schalen of borden.

Wel is het nog een hele kunst om zo te doseren dat er goede stippen ontstaan.

Ondanks de corona waren er toch 7 deelnemers. Het was leuk te zien dat er zoveel verschillende dingen gemaakt werden.

Aan het eind werd ieders werk bekeken en konden wij terugzien op een geslaagde dag.