Over Mij

Kleur heeft een belangrijke rol mijn leven gespeeld en ben daarmee altijd creatief geweest. In de zeventiger jaren ben ik via het wol spinnen plantaardig en synthetisch gaan leren verven en heb lange tijd geweven op getouw. Zo kwam ik in contact met de kleurenleer van Johannes Itten, kleuren komen ook weer terecht in het tekenen en schilderen. Vroeger thuis hadden wij een object van emaille en daardoor was ik altijd gefascineerd de kleuren leefden op het koper. Dat is eigenlijk mijn inspiratie geweest voor het bezig willen zijn met glaskunst. Toen ik een emailletentoonstelling zag van Ted Kahmann werd ik daardoor gepakt en ben via haar in contact gekomen met de VNE en gaan emailleren. Het emailleren is fascinerend en je kunt je fantasie de vrije loop laten gaan. Wordt geïnspireerd door kubisme en impressionisme, mensen in hun hoedanigheden en natuur.

Bijzonderheden

 Tentoonstellingen

2003 -Jubileumgroepstentoonstelling van de VNE in Rijswijk, Elburg, Slot Zeist en Oss
2004 – Bibliotheek in Deventer
2004 – Groepstentoonstelling VNE in Veldhoven
2005 – Goepstentoonstelling in het museum voor Vlakglas en Emaillekunst te Ravenstein

Galerij