VNE DoeDag 2019 (Ingrid van der Meer) 

Op zaterdag 30 november kon er niet uitgeslapen worden door de deelnemers: Judith, Ruud, Marlies, Andrea, Marie-José, Jan T., Hanneke, Jan v.d.V., Ingrid, Henk, Inge, Henriëtte en Christine, en ook niet door Jan de Valk en Tini Muller die deze dag hebben verzorgd.
Vanuit het hele land kwamen VNE leden al vroeg naar Amersfoort gereisd voor de jaarlijkse VNE DoeDag. De DoeDag werd ditmaal door Jan de Valk, Tini Muller (en Dorine van Ravensberg die helaas niet aanwezig kon zijn) georganiseerd en vond plaats in het edelsmeedlokaal van de School van de Kunsten in het Eemhuis en had als thema ‘hoe kom je tot een ontwerp?’. .
Het is altijd weer leuk om een gezamenlijke DoeDag mee te maken. Meestal maak je er kennis met 1 of meerdere nieuwe leden of introducees van leden die op hun beurt  een aantal VNE leden leren kennen.

Om half 10 startten we met een rondje koffie en thee en kletsten we gezellig even wat ‘bij’.
Daarna werden we aan het werk gezet. Met grote verve vertelde Jan de Valk over het tot stand komen van een ontwerp.
We moesten daarbij meerdere opdrachten uitvoeren, variërend van het tekenen van een paar lijntjes met je ogen dicht tot het produceren van een 3-D ontwerp van papier.

Na de pauze werd het programma vervolgd en bleek dat Jan nog veel meer ontwerp-‘handvatten’ had, waarmee we aan de slag gingen.Voor een aantal van ons opende dat onze ogen, waardoor we in de toekomst bij het maken van een ontwerp meer van ons gevoel uit zullen gaan dan van een voor de hand liggend ontwerp.

Dankjewel Jan en Tini voor de organisatie van weer een gezellige VNE-DoeDag.